Compartir dades entre els alumnes de manera col·laborativa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Què vol fer? 

Els alumnes han realitzat una feina individual en un blog i/o web i han de compartir els enllaços amb la resta de companys, perquè tots puguin veure la feina de la resta de la classe de manera ordenada i revisar-la.


Quina eina és la més adequada? 

Wiki


Com s’ha de configurar? 

La configuració és molt senzilla. Quan activam l’edició a Moodle, cercam l’opció Wiki dins «Afegeix una activitat o un recurs» i la seleccionam. A la pantalla on triam els aspectes tècnics del wiki cal omplir/seleccionar les opcions següents:

 • Als paràmetres generals
  o Nom del wiki: hem de posar el títol de l’activitat. Aquesta passa és obligatòria.
  o Descripció: tot i que és opcional omplir aquest paràmetre, recomanam afegir-hi les instruccions que volem donar als alumnes, per tal que l’activitat sigui al més ordenada possible; per exemple: «Afegiu a la taula següent el vostre nom, el títol del vostre blog o web i l’enllaç per poder accedir-hi».
  o Mostra la descripció a la pàgina del curs: hem de clicar aquesta opció si volem que la descripció anterior aparegui a la pàgina principal de l’assignatura.
  o Mode wiki: hem de seleccionar «wiki col·laboratiu».
  o Nom de la pàgina principal: hem de posar de manera obligada un títol a la pàgina on els alumnes han d’introduir les dades; per exemple: «Dades per a consultar els treballs dels companys».
 • Als apartats Format, Paràmetres comuns de mòduls i Restriccions d’accés podem deixar les opcions predeterminades o seleccionar les que més ens convinguin, segons la durada de l’activitat.

Recomanacions

Una vegada creat el wiki, i amb l’objectiu que els alumnes omplin les dades de la manera més ordenada possible, convé que hi entrem, cliquem al botó Crea una pàgina, despleguem l’editor HTML i creem una taula de 3 columnes, on els alumnes posin el seu nom, el títol del seu blog i/o web i l’enllaç respectiu. Així, garantim que els alumnes afegeixen la informació pertinent i que tothom ho fa en el mateix format.


Per a més informació consultau

Manual de Wiki


Dificultat:  Mitjana


 

Licencia Creative Commons
Les entrades d’aquest blog es publiquen sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0).