Demotec

Demotec

En què consisteix aquesta activitat?

Aquesta activitat inclou:

 • la realització d’un experiment al laboratori Demotec. Aquests experiments han estat dissenyats per professors de l’Escola Politècnica Superior i pretenen mostrar amb una activitat pràctica aspectes interessants de la ciència i la tecnologia. El laboratori Demotec ha estat especialment dissenyat per a alumnes de secundària i batxillerat.
 • Una visita a les instal•lacions de l’Escola Politècnica Superior, on es mostren els laboratori docents, els laboratoris de recerca, etc.
 • Una projecció de les sortides professionals de les enginyeries que s’estudien a l’EPS.

On es fa?

A l’edifici Anselm Turmeda del campus de la UIB, seu de l’Escola Politècnica Superior.

A qui s’adreça?

Els tallers els poden fer alumnes des de tercer d’ESO fins a segon de batxillerat.

Quina durada té?

La durada de l’activitat és aproximadament de tres hores.

Quins són els experiments disponibles?

La llista completa d’experiments es publicarà l’1 de setembre, a l’inici del període d’inscripció; alguns exemples són:

 • Tots connectats i localitzats (Grau d’Enginyeria Telemàtica) En la primera part d’aquesta activitat l’alumnat utilitzarà un programa de disseny de xarxes de comunicacions mòbils per proporcionar un telèfon d’emergència i una connexió a Internet a un poblat de l’Amazonia. A continuació l’alumnat aprendrà com es pot identificar i localitzar geogràficament qualsevol ordinador que faci un accés a Internet.
 • Programació d’un robot mòbil (Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica) L’objectiu d’aquesta pràctica serà proporcionar els coneixements bàsics per a poder programar un petit vehicle (robot) mòbil. S’explicarà breument l’estructura física i sensorial d’un robot i la manera de programar-ho. Finalment, es proposaran vàries pràctiques o programes que permetran al robot realitzar tasques molt simples, com per exemple: evitar petits obstacles, seguir una línia negra marcada al terra, etc.
 • Controla els semàfors. (Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica) L’objectiu d’aquesta pràctica és el de donar-vos a conèixer un petit exemple de les possibilitats que ofereix la programació de microcontroladors amb una plataforma amigable com és l’Arduino. En aquest cas s’utilitzarà per controlar un sistema de semàfors.
 • Fes ballar el teu robot? (Grau d’Enginyeria Informàtica) Els estudiants programaran amb scratch per aconseguir controlar el moviment, l’àudio i els leds lluminosos d’un robot per tal que aquest realitzi una tasca concreta, per exemple, ballar!
 • Biotecnologia, micropropagació de plantes (Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural)
  Activitat on es mostrarà la capacitat que tenen les plantes per regenerar una planta sencera a partir d’una porció de teixit mitjançant el cultiu in vitro.
 • Jocs topològics (Grau de Matemàtiques) Introduirem el concepte de Topologia i jugarem amb algunes de les propietats que estudia aquesta “geometria de plastilina”, on els objectes es poden deformar, però no trencar. (Nou!!)

Com puc sol•licitar una visita al Demotec?

Emplenau el formulari d’inscripció que trobareu aquí a partir del 18 de setembre i contactarem amb vosaltres.