XX Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: «Softcatalà: eines i recursos»

El Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC) organitza el XX Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: «Softcatalà: eines i recursos», gràcies al suport de la Universitat de les Illes Balears i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

La tecnologia avança a pas de gegant i sovint els periodistes no són conscients de totes les eines que tenen al seu abast i que els poden ajudar a millorar l’escriptura. En aquest seminari, Artur Vicedo Cremades ens explicarà pas per pas com treure-li el màxim profit a les eines del Softcatalà i resoldrà tots els dubtes que s’hi puguin plantejar de cadascuna d’elles.

El seminari es farà en línia el 27 de febrer de 2025, de 18:30 a 20:00 h. A més, a aquells que ho sol·licitin se’ls facilitarà un certificat d’assistència.

Resum

D’entre totes les eines que hi ha disponibles a internet per als usuaris de la llengua catalana, l’associació Softcatalà n’ofereix moltes de manera gratuïta que faciliten la redacció i correcció de textos, la traducció des de i cap a altres llengües i la transcripció d’àudios, entre d’altres; eines que poden aprofitar els professionals dels mitjans de comunicació en el desenvolupament de les seues tasques. El seminari té com a objectiu aprofundir en cadascuna d’aquestes eines, prioritzant aquelles que puguen ser més profitoses en l’àmbit de la comunicació digital, però sense oblidar totes aquelles petites aplicacions que, tot i tindre un ús més concret, també ajuden a desenvolupar una millor comunicació en català.

Ponent

Artur Vicedo Cremades (l’Alcoià, 1989) és Enginyer de Camins, Canals i Ports i Enginyer Tècnic d’Obres Públiques per la Universitat d’Alacant. És membre de l’associació Softcatalà des de l’any 2014, sent la seva tasca principal la de traducció de programari lliure. És coordinador de la traducció al català de les aplicacions del servei de missatgeria Telegram i participa en la traducció de moltes altres aplicacions i serveis lliures, com ara les eines Tor, l’Scribus, el Keycloak, el LibreOffice, l’Inkscape, el Retroarch, entre d’altres.

Inscripció

Per poder fer un seguiment de la participació, emplenau el formulari d’inscripció següent:

https://forms.gle/XZm5d92CgWpcBkoj9

També hi podeu accedir escanejant el següent codi QR:

Podeu fer qualsevol consulta enviant un missatge a la nostra adreça de correu electrònic: galmic@uib.cat

Cartell

Deixa un comentari