Projecte 99: de la idea al paper

Projecte 99: de la idea al paper

L’exposició virtual i presencial Projecte 99, va néixer arrel d’una iniciativa conjunta dels artistes Francesc Grimalt, Marisa Blume i Miquel Segura, que actuaren com a coordinadors artístics del projecte, juntament amb el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB.

Aquesta exposició consta de 99 obres que han estat digitalitzades en alta qualitat i es poden gaudir a la Biblioteca Digital de les Illes Balears, de les quals 33 s’exposen físicament a l’edifici Sa Riera des de dia 24 d’octubre de 2019; inclou des de mers apunts del natural a esbossos per a projectes pictòrics, a més d’il·lustracions o de simples idees atrapades en el paper.

Els artistes seleccionats per participar en aquest projecte són tant novells com de prestigi reconegut, de les Illes Balears o residents. Des d’un principi, els coordinadors varen decidir que les obres seleccionades haurien de tenir com a nexe comú un petit format —algunes, de fet, són mers esbossos— i, sobretot, que s’havien d’emprar tècniques monocromes en la seva creació. Aquesta premissa, en aparença minimalista, no ha impedit fer un desplegament de formes artístiques múltiples i molt diverses, des de la trama més realista fins al simple gest d’un traç.

Artistes

Miquel Àngel Amengual Gamundí

Jesús Ballester

Martin Berlin Schildkamp

Marisa Blume

Carmen Cañadas

Rafael De Pablos

Ricardo Gago

Llorenç Garrit

Jordi Isern Miró

Miquel Martorell Bonet

Inma Pasqual

Gonzalo Aeneas

Tomàs Barceló

Francesc Grimalt Horrach                                 

Francesc Grimalt Ramon

Timothy Llompart

Assumpta Llull

Jaume Martí

Adriana Rubio

Cristina Torbellina

Joana Van Dasselaar

Dimi Line

Yolanda Adrover

Dolors Comas

Joan Costa

Lluís López

Luis Maraver

Mestre Oliver

Vicenç Ochoa

Marta Ruiz Anguera

Miquel Segura

Toni de Cúber

Dominik Wein