Seminari i Taller PoAfEd
Seminari i Taller PoAfEd L’autoregulació emocional dins l’aula de secundària: la poesia per entendre’s a un mateix A càrrec d’Inès Ferrer i Nadal 10 de desembre de 2020 a les 18:00, via Zoom Inscripcions: l.torres@uib.cat (indicau nom i cognoms, dni i, si escau, centre de treball; matrícula gratuïta) Informació: margalida.pons@uib.cat El propòsit d’aquesta sessió és … Continua llegint «Seminari i Taller PoAfEd»
Obrador de poesia per a joves lectors
Sovint entenem la poesia com un acte particular i individual, gairebé íntim. Tanmateix, el sentit dels textos s’obre quan el compartim amb altres. Per això, volem obrir un espai on parlar de poesia. En concret ens interessa veure com es connecten la poesia i els afectes i obrir tant un espai d’intercanvi entre joves lectors … Continua llegint «Obrador de poesia per a joves lectors»
Sumar les restes
Les restes abjectes de l’hegemonia en la cultura (catalana) actual. Diàleg amb l’excusa de la publicació del volum Sumar les restes: ruïnes i mals endreços en la cultura catalana postfranquista, de Mercè Picornell (Barcelona/Palma: PAM/Edicions UIB, 2020) Amb Helena Buffery, Francesc Serés i Francesc Torres (En diàleg amb Damià Pons, Joan Mas, Margalida Pons i … Continua llegint «Sumar les restes»
Contrabandistes
Lectura de poesia de Josep M. Sala-Valldaura al Centre d’Arts Santa Mònica, dins el cicle “Contrabandistes”. Presentació de Margalida Pons. 30 de setembre de 2020, 17:30, Barcelona, Arts Santa Mònica. PDF amb els poemes de Josep M. Sala-Valldaura, precedits d’una poètica en què afirma “Errar, al camp de la poesia, vol dir ampliar el paisatge, … Continua llegint «Contrabandistes»
Una conversa sobre assaig
Amb motiu de la Fira del Llibre de Palma, Antoni Marí Monterde, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i autor del llibre Stefan Sweig i els suïcidis d’Europa, conversa sobre assaig amb Jesús Revelles. 12 d’octubre de 2020 12:30 Pati del Centre Cultural La Misericòrdia
V Jornada LitCat
V Jornada LitCat de grups de recerca en literatura catalana contemporània, organitzada per la Universitat de València i coordinada per Àngel Cano, Carme Gregori i Ramon X. Rosselló. 30 d’octubre de 2020, en línia. Per part de LiCETC, hi intervé Maria Palmer amb la ponència “Repressió i esclat: una aproximació a les violències vicensianes”. Programa … Continua llegint «V Jornada LitCat»
Recercàpsules
Recercàpsules: microexposicions informatives sobre grups i infraestructures de recerca dels professors del Màster en Competència Lingüística i Literària de la UIB 20 d’octubre de 2020, 17:00, Via Zoom Seminari de presentació breu d’alguns dels grups i infraestructures de recerca a què es vinculen els docents del Màster en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament. … Continua llegint «Recercàpsules»
Representar els afectes des de l’escriptura: espai, violència i dolor
Seminari de recerques en curs d’investigadores en formació. Dijous, 24 de setembre de 2020, 17:30h, via Zoom. Amb la participació de Catalina Amengual, Caterina Cardona, Maria Inès Garcia, Aina Gomis, Elisenda Marcer, Catalina Mir, Irene Mira-Navarro, Margalida Pons i Montserrat Roser. El propòsit d’aquest seminari és compartir recerques. S’hi presentaran breument quatre treballs d’investigadores en … Continua llegint «Representar els afectes des de l’escriptura: espai, violència i dolor»
FAM TEXTUAL: una novel·la de Rosa Calafat
Presentació i debat sobre la novel·la I la mort tindrà el seu domini, de Rosa Calafat (Pollença: El Gall, 2019). Universitat de les Illes Balears, 4 de març de 2020.
Presentació revista Quimera
Taula rodona de presentació d'”El Cielo raso”, dossier especial de la revista Quimera (gener de 2020) dedicat a Josep Pla. Hi van participar Jesús Revelles (LiCETC), Antoni Martí Monterde, Francesc Montero, David Portillo i Blanca Ripoll. La taula fou moderada per Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla. 28 de febrer de 2020, Fundació Josep … Continua llegint «Presentació revista Quimera»
Literatura comparada: perspectives des de Barcelona
Jesús Revelles ha participat al IV Simposi “Comparatistes sense comparatisme”, organitzat pel Màster Barcelona-Europa i celebrat al MUHBA-Vil·la Joana del 12 al 14 de febrer de 2020, amb la ponència “Llorenç Villalonga: de Centro al sistema literari català”. El simposi és la quarta edició d’un projecte obert, que ha tingut edicions prèvies els anys 2016, … Continua llegint «Literatura comparada: perspectives des de Barcelona»