Activitats 2020

Seminari i Taller PoAfEd

Seminari i Taller PoAfEd L’autoregulació emocional dins l’aula de secundària: la poesia per entendre’s a un mateix A càrrec d’Inès Ferrer i Nadal 10 de desembre de 2020 a les 18:00, via Zoom Inscripcions: l.torres@uib.cat (indicau nom i cognoms, dni i, si escau, centre de treball; matrícula gratuïta) Informació: margalida.pons@uib.cat El propòsit d’aquesta sessió és … Continua llegint «Seminari i Taller PoAfEd»
Posted on

Sumar les restes

Les restes abjectes de l’hegemonia en la cultura (catalana) actual. Diàleg amb l’excusa de la publicació del volum Sumar les restes: ruïnes i mals endreços en la cultura catalana postfranquista, de Mercè Picornell (Barcelona/Palma: PAM/Edicions UIB, 2020) Amb Helena Buffery, Francesc Serés i Francesc Torres (En diàleg amb Damià Pons, Joan Mas, Margalida Pons i … Continua llegint «Sumar les restes»
Posted on

Contrabandistes

Lectura de poesia de Josep M. Sala-Valldaura al Centre d’Arts Santa Mònica, dins el cicle “Contrabandistes”. Presentació de Margalida Pons. 30 de setembre de 2020, 17:30, Barcelona, Arts Santa Mònica. PDF amb els poemes de Josep M. Sala-Valldaura, precedits d’una poètica en què afirma “Errar, al camp de la poesia, vol dir ampliar el paisatge, … Continua llegint «Contrabandistes»
Posted on

Una conversa sobre assaig

Amb motiu de la Fira del Llibre de Palma, Antoni Marí Monterde, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i autor del llibre Stefan Sweig i els suïcidis d’Europa, conversa sobre assaig amb Jesús Revelles. 12 d’octubre de 2020 12:30 Pati del Centre Cultural La Misericòrdia
Posted on

V Jornada LitCat

V Jornada LitCat de grups de recerca en literatura catalana contemporània, organitzada per la Universitat de València i coordinada per Àngel Cano, Carme Gregori i Ramon X. Rosselló. 30 d’octubre de 2020, en línia. Per part de LiCETC, hi intervé Maria Palmer amb la ponència “Repressió i esclat: una aproximació a les violències vicensianes”. Programa … Continua llegint «V Jornada LitCat»
Posted on

Recercàpsules

Recercàpsules: microexposicions informatives sobre grups i infraestructures de recerca dels professors del Màster en Competència Lingüística i Literària de la UIB 20 d’octubre de 2020, 17:00, Via Zoom Seminari de presentació breu d’alguns dels grups i infraestructures de recerca a què es vinculen els docents del Màster en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament. … Continua llegint «Recercàpsules»
Posted on

Representar els afectes des de l’escriptura: espai, violència i dolor

Seminari de recerques en curs d’investigadores en formació. Dijous, 24 de setembre de 2020, 17:30h, via Zoom. Amb la participació de Catalina Amengual, Caterina Cardona, Maria Inès Garcia, Aina Gomis, Elisenda Marcer, Catalina Mir, Irene Mira-Navarro, Margalida Pons i Montserrat Roser. El propòsit d’aquest seminari és compartir recerques. S’hi presentaran breument quatre treballs d’investigadores en … Continua llegint «Representar els afectes des de l’escriptura: espai, violència i dolor»
Posted on

FAM TEXTUAL: una novel·la de Rosa Calafat

Presentació i debat sobre la novel·la I la mort tindrà el seu domini, de Rosa Calafat (Pollença: El Gall, 2019). Universitat de les Illes Balears, 4 de març de 2020.
Posted on

Presentació revista Quimera

Taula rodona de presentació d'”El Cielo raso”, dossier especial de la revista Quimera (gener de 2020) dedicat a Josep Pla. Hi van participar Jesús Revelles (LiCETC), Antoni Martí Monterde, Francesc Montero, David Portillo i Blanca Ripoll. La taula fou moderada per Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla. 28 de febrer de 2020, Fundació Josep … Continua llegint «Presentació revista Quimera»
Posted on

Literatura comparada: perspectives des de Barcelona

Jesús Revelles ha participat al IV Simposi “Comparatistes sense comparatisme”, organitzat pel Màster Barcelona-Europa i celebrat al MUHBA-Vil·la Joana del 12 al 14 de febrer de 2020, amb la ponència “Llorenç Villalonga: de Centro al sistema literari català”. El simposi és la quarta edició d’un projecte obert, que ha tingut edicions prèvies els anys 2016, … Continua llegint «Literatura comparada: perspectives des de Barcelona»
Posted on