Activitats 2022

Seminari “Poesia, traducció de llengües minoritzades i gènere”

Dia 14 de desembre de 2022 tendrà lloc, a Ca n’Oleo, el seminari “Poesia, traducció de llengües minoritzades i gènere”, a càrrec de Christopher Whyte, Noèlia Diaz-Vicedo i Fruela Fernández. PROGRAMA (16.30 – 19h) 16.30 – 17h Lectura de traduccions per part dels estudiants 17 – 18h Debat taula rodona. Modera: Caterina Calafat 18 – … Continua llegint «Seminari “Poesia, traducció de llengües minoritzades i gènere”»
Posted on

Jornada acadèmica sobre Maria Antònia Oliver

Dissabte 26 de novembre de 2022 Catalina Mir participa a la jornada acadèmica sobre l’obra de Maria Antònia Oliver organitzada per la Fundació Mallorca Literària, en una conversa amb Rosa Cursach titulada “Lònia Guiu, en clau feminista”. Podeu consultar el programa del monogràfic clicant en aquest enllaç.
Posted on

“Lectures arqueològiques i arxius en construcció”, sessió a càrrec de Max Hidalgo

Dijous 17 de novembre de 2022 Max Hidalgo Nácher durà a terme la conferència oberta “Lectures arqueològiques i arxius en construcció” en el marc de l’assignatura Competència Literària: Bases Teòriques i Mètodes d’Investigació, del Màster en Competència Lingüística i Literària, impartida per la doctora Marta Puxan. La sessió tendrà lloc a les 18 h, a … Continua llegint «“Lectures arqueològiques i arxius en construcció”, sessió a càrrec de Max Hidalgo»
Posted on

Lectura de poemes de Noèlia Díaz-Vicedo

9 de novembre de 2022. Lectura de poemes de Noèlia Díaz-Vicedo a S’Oli 13, dins el cicle de sessions de poesia organitzades per Àngel Terron i el col·lectiu Fil de Pua. Podcast de l’entrevista de N. Díaz-Vicedo al programa radiofònic Matinal Bon dia d’Ona Mediterrània: https://www.ivoox.com/bon-dia-11-11-2022-10-05h-a-11h-audios-mp3_rf_96217501_1.html
Posted on

Participació de membres del projecte PoAf a l’Anglo-Catalan Society annual conference

4-6 de novembre de 2022. Participació de diversos membres del projecte PoAF al congrés anual de l’Anglo-Catalan Society a la Universitat Jaume I de Castelló: Josep-Anton Fernàndez, comunicació “Joan Ferraté i la passió pels adolescents”. Aina Gomis, comunicació “La discapacitat en la literatura. Una anàlisi narratològica i discursiva a partir d’El teu nom és Olga, … Continua llegint «Participació de membres del projecte PoAf a l’Anglo-Catalan Society annual conference»
Posted on

Presentació d’Inèdits dels anys 70 de J. M. Calleja

8 de novembre de 2022. Presentació de la capsa de poemes visuals Inèdits dels anys 70, del poeta visual i performer J. M. Calleja, publicada per Edicions Sa Soll. Amb la participació de l’autor (vegeu-ne la pàgina web aquí), Victòria Parra (investigadora i estudiosa de la poesia de Calleja i autora del text introductori), Horacio … Continua llegint «Presentació d’Inèdits dels anys 70 de J. M. Calleja»
Posted on

Participació en el Simposi Guillem Viladot

27 d’octubre de 2022. Margalida Pons participa en el Simposi Guillem Viladot, organitzat per la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i la Fundació Guillem Viladot, amb la ponència “El soroll visual en la poesia de Guillem Viladot”. Programa Pàgina web
Posted on

Seminari “Estudis catalans i perspectives afectives”, Universitat de Poznán

13-14 d’octubre de 2022, UNIWERSYTET IM. ADAMA MICKIEWICZA W POZNANIU. Seminari vinculat al projecte La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels estudis afectius (Ministerio de Ciencia e Innovación PID2019-105083GB-I00 / AEI / 10.13039/501100011033), amb el suport de l’Institut Ramon Llull. L’activitat, dividida en dues jornades, proposa noves mirades sobre la cultura catalana contemporània … Continua llegint «Seminari “Estudis catalans i perspectives afectives”, Universitat de Poznán»
Posted on

Seminari “Contra el dolor: cómo transcender los abismos a partir del teatro”, a càrrec d’Alma García

Dilluns 3 d’octubre de 2022, de les 17 h a les 19 h, tindrà lloc el seminari “Contra el dolor: cómo trascender los abismos a partir del teatro”, impartit per la investigadora Alma García. La sessió es farà a l’Edifici de Sa Riera, a l’aula 15 (primer pis). També s’hi podrà accedir en línia a … Continua llegint «Seminari “Contra el dolor: cómo transcender los abismos a partir del teatro”, a càrrec d’Alma García»
Posted on

Estada de recerca d’Alma García

Alma García farà una estada de recerca amb el grup LiCETC entre el setembre i l’octubre de 2022, i el 3 d’octubre impartirà el seminari “Contra el dolor: cómo transcender los abismos a partir del teatro”. Alma és filòloga, dramaturga i actriu. Ha estudiat Filologia Hispànica a la Universitat de València i és graduada en … Continua llegint «Estada de recerca d’Alma García»
Posted on

Seminari Women’s Legacy a càrrec d’Ana López Navajas

Ana López Navajas, doctora per la Universitat de València, presentarà el projecte europeu Women’s Legacy, del qual és coordinadora general. El projecte promou el canvi cultural a les aules en perspectiva de gènere amb l’objectiu de facilitar i fomentar la transmissió d’una cultura completa i verdaderament universal, que recuperi el patrimoni cultural europeu i que … Continua llegint «Seminari Women’s Legacy a càrrec d’Ana López Navajas»
Posted on

Presentació del MCLL

Dia 14 de setembre entre les 18:00 i 19:00 h. anteriors alumnes del MCLL ens explicaran la seva experiència: “Per què m’ha servit el Màster en Competència Lingüística i Literària? Camins i Oportunitats”. Exposen: Aina Gomis. “Els estudis afectius, un ventall de possibilitats i una aposta sòlida per a obrir-se camí en la carrera acadèmica”. Aina … Continua llegint «Presentació del MCLL»
Posted on

Solemne obertura de l’any acadèmic 2022-23 amb Margalida Pons

Margalida Pons imparteix la lliçó inaugural del curs 2022-23 amb el títol “Poesia i ciència: la passió d’un encontre”. Dates: -9 de setembre a les 12 h a la sala d’actes de Son Lledó (campus universitari) a Palma. -15 de setembre a les 12 h a la Seu d’Eivissa i Formentera, antic edifici de Comandància. … Continua llegint «Solemne obertura de l’any acadèmic 2022-23 amb Margalida Pons»
Posted on

Guillem Colom i Pilar Arnau participen al Seminari permanent d’estudis de literatura catalana contemporània 2022, que organitza la UOC

Avui, 13 de setembre, Guillem Colom-Montero inaugura el Seminari permanent d’estudis de literatura catalana contemporània del grup LiCMES amb seu a la UOC amb la proposta “Respostes literàries i culturals al sobreturisme a Mallorca (2011-2022). L’última sessió del seminari serà dia 22 de novembre amb la proposta de Pilar Arnau, “La immigració internacional en la … Continua llegint «Guillem Colom i Pilar Arnau participen al Seminari permanent d’estudis de literatura catalana contemporània 2022, que organitza la UOC»
Posted on

Congrés ACIS: Association for Contemporary Iberian Studies 43rd Annual Conference

Jesús Revelles i Susana Rocha coordinen el congrés “ACIS: Association for Contemporary Iberian Studies 43rd Annual Conference”. Hi participen, entre d’altres, Mercè Picornell, Noèlia Díaz Vicedo, Marta Puxan Oliva i Maria Palmer Clar. El congrés té lloc del dia 7 al 9 de setembre a l’edifici Sa Riera de la UIB: Edificio Sa Riera. C/ Miquel … Continua llegint «Congrés ACIS: Association for Contemporary Iberian Studies 43rd Annual Conference»
Posted on

La UIB, pròxima seu del XIX Congrés Internacional ALEPH (Asociación de Jóvenes Investigadores de la Literatura Hispánica)

L’assemblea de socis d’ALEPH (Asociación de Jóvenes Investigadores de la Literatura Hispánica) ha votat la UIB com a pròxima seu del seu congrés, que se celebrarà el 2023. La candidatura ha estat presentada per Míriam Gómez Vegas (UIB, membre de LiCETC i investigadora predoctoral FPI) i Manuela Palazuelos (UAB), que s’encarregaran de la direcció del … Continua llegint «La UIB, pròxima seu del XIX Congrés Internacional ALEPH (Asociación de Jóvenes Investigadores de la Literatura Hispánica)»
Posted on

Entrevista a Mireia Pocoví

Clara Ferrer entrevista Mireia Pocoví, que ha estudiat al seu treball de fi de màster el procés de censura de la novel·la de Biel Mesquida ‘L’adolescent de sal’. El TFM ha comptat amb la tutoria de Margalida Pons i amb l’acompanyament de Biel Mesquida. Es pot llegir l’entrevista completa aquí.
Posted on

Maria Palmer Clar, premi a una comunicació predoctoral

Maria Palmer Clar ha obtingut el premi al millor assaig presentat per un estudiant de doctorat al 18è col·loqui de la North American Catalan Society (Universitat de Massachusetts Amherst, 15 al 17 d’abril de 2022) per la comunicació “Tristesa assassina: una anàlisi de la relació entre afecte i violència”, un estudi de la novel·la Ànima … Continua llegint «Maria Palmer Clar, premi a una comunicació predoctoral»
Posted on

II Encontro Investigador sobre Poesia Galega Atual

7 de juliol de 2022. Faculdade de Filologia, Universidade da Corunha. Encontre investigador organitzat pel grup de recerca Illa de la UDC. Amb la participació d’Isaac Lourido, Teresa López, Burghard Baltrusch, Arturo Casas, Lucía Cernadas, Roberto Samartim i, per part de LiCETC, Margalida Pons. .Més informació en aquest enllaç.
Posted on

XIXè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes

29 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol. A la Universitat de Vic. Maria Palmer Clar, Laura Torres Bauzà, Margalida Pons i Dolors Perarnau participen al XIXè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Més informació sobre el col·loqui i les diferents comunicacions aquí.
Posted on

Marta Puxan Oliva obté un projecte ERC

Marta Puxan-Oliva ha obtingut un projecte europeu en la convocatòria ERC Consolidator Grants, dedicada a finançar propostes ambicioses i de caràcter innovador en qualsevol camp de l’àmbit científic. El projecte, titulat Ocean Crime Narratives, pretén analitzar —amb un enfocament pluridisciplinari que combina, entre altres camps del saber, l’oceanografia, la criminologia verda i l’ecologia política— els … Continua llegint «Marta Puxan Oliva obté un projecte ERC»
Posted on

En memòria de Maria-Antònia Oliver (Fira del Llibre)

1 de juny de 2022, 19h, Fira del Llibre de Palma. Acte en memòria de l’escriptora Maria-Antònia Oliver (1946-2022), organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la participació de Sebastià Portell, Pilar Arnau, Carles Cortés, Montserrat Bayà i Margalida Pons, moderats per Toni-Lluís Reyes. Enllaç al programa de la Fira del llibre
Posted on

Novela post-crisis

3-4 de juny de 2022. Mercè Picornell participa al seminari “Novela post-crisis en la España plurilingüe” (Universitat de Lund, Suècia) amb la ponència “Casa, umbral, calle: habitar la literatura catalana (y sus arrabales)”.
Posted on

Seminari d’Ivan Lo Giudice

17 de maig de 2022. Sala de Reunions de l’edifici Ramon Llull, campus de la UIB. Seminari “Un acercamiento a Joan Estelrich desde los estudios de las culturas”, a càrrec de l’investigador predoctoral Ivan Lo Giudice (Università Ca’Foscari Venezia / Universitat Pompeu Fabra), que fa una estada de recerca a la Universitat de les Illes … Continua llegint «Seminari d’Ivan Lo Giudice»
Posted on

VI Jornada LitCat de Grups de recerca

13 de maig de 2022: VI Jornada LitCat de Grups de Recerca “Literatura catalana contemporània: canvi i continuïtat”. És una trobada interuniversitària en la qual participaran catorze grups d’investigació. Enguany l’organitzen els grups LITERCAT (Literatura Catalana i Cultura dels segles XIX i XX) i LiCETC (Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius), amb el suport del … Continua llegint «VI Jornada LitCat de Grups de recerca»
Posted on

V Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes

Maria Palmer i Clar va presentar la comunicació “Tres aproximacions afectives a les matances”, una anàlisi d’Acorar, de Toni Gomila, de la part visual del videoclip “Cor Marró”, de Miquel Serra, i d’una selecció d’il·lustracions del fanzín “Boixar or die”, de Lluïsa Febrer, al Vè Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes … Continua llegint «V Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes»
Posted on

Conversa amb l’escriptora Neus Canyelles

2 de maig de 2022, 11.00. Conversa amb l’escriptora Neus Canyelles, que dialogarà amb els alumnes de l’assignatura Tendències de la Literatura Catalana Actual sobre la novel·la Les millors vacances de la meva vida. Aula 14 de l’edifici Ramon Llull, campus de la UIB.
Posted on

18è Col·loqui de la North American Catalan Society

Maria Palmer i Clar va presentar la comunicació “Tristesa assassina: una anàlisi de la relació entre afecte i violència”, un estudi de la novel·la Ànima de gos, d’Antònia Vicens, al 18è Col·loqui de la North American Catalan Society, que va celebrar-se a la Universitat de Massachusetts Amherst del 15 al 17 d’abril de 2022.
Posted on

Seminari amb Isaias Fanlo

  Dijous dia 7 d’abril de 2022 a les 18 h tindrà lloc el seminari “Espai, ciutat, cultura, normativitat i resistència: el cas dels terrats de cultura” amb Isaias Fanlo. La sessió serà en línia, podeu accedir a l’enllaç de Zoom mitjançant el QR que apareix al cartell. Aquesta activitat està vinculada a l’assignatura Pràctica … Continua llegint «Seminari amb Isaias Fanlo»
Posted on

Simposi Internacional Joan Fuster

Del dia 28 de febrer al 2 de març, a la Universitat de València. Pere Rosselló participa al Simposi Internacional Joan Fuster amb la ponència titulada “Joan Fuster i els projectes literaris mallorquins durant la postguerra”. Per a més informació, accedeix a l’enllaç.
Posted on

Dolors Miquel: tradició i inconformisme

Margalida Pons participarà en el cicle “Dolors Miquel: tradició i inconformisme. Una poètica de la transformació” amb la ponència “L’imprevisible en la poesia darrera de Dolors Miquel“. L’acte començarà a les 9:30 h del dia 4 de març de 2022. Lloc: Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona). Coordinadors de la jornada: Òscar … Continua llegint «Dolors Miquel: tradició i inconformisme»
Posted on

Narratives dissidents sobre el càncer

  Dimarts dia 18 de gener de 2022 a les 19 h tindrà lloc la xerrada Narratives dissidents sobre el càncer, amb Caterina Riba (traductora d’Els diaris del càncer d’Audre Lorde). L’activitat serà en modalitat presencial a la llibreria drac màgic (Palma). Més informació i inscripcions: 971712717 o llibreriadracmagic@gmail.com
Posted on

Seminari PoAfEd: Violències

Dia 16 de febrer de 2022 reprendrem els seminaris PoAfEd i encetarem el segon bloc temàtic, titulat “Violències”. Hi intervindran Aina Gomis i Maria Inès Garcia Juan. L’activitat es farà via Zoom i començarà a les 18:00 h. Més informació i inscripcions: l.torres@uib.cat
Posted on