Activitats 2024

Seminari d’Alma García sobre María Luisa Algarra

7 d’octubre de 2024. Seminari “Coordenadas para el olvido: mujer, teatro y exilio (aproximación a la obra de María Luisa Algarra)”, impartit per Alma García, dramaturga i investigadora del programa FPI a la Universitat Complutense de Madrid. Lloc i hora: aula 22 de l’edifici Ramon Llull (campus de la UIB), 12 h.
Posted on

Participació al X Simposio Internacional de Hispanistas (Universitat de Gdańsk)

26 i 27 de setembre de 2024. Mercè Picornell i Pilar Arnau participen al X Simposio Internacional de Hispanistas «Encuentros 2024» (Universitat de Gdańsk). Mercè Picornell, amb la conferència plenària “Tener casa en la era de los desahucios. Recorridos por la literatura catalana y sus arrabales”. Pilar Arnau, amb la comunicació “Memoria del terrorismo de … Continua llegint «Participació al X Simposio Internacional de Hispanistas (Universitat de Gdańsk)»
Posted on

Participació al Simposi Vicent Andrés Estellés (Universitat de València)

23-24 de setembre de 2024. Margalida Pons participa al Simposi Vicent Andrés Estellés, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, la Càtedra Joan Fuster i l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, amb la ponència “Valors de l’escatologia en la poesia de Vicent Andrés Estellés”. Programa
Posted on

Participació al Col·loqui Internacional “HispanÁfrica, relaciones culturales entre África y el mundo hispánico”

12 de setembre de 2024. Pilar Arnau Segarra participa al Col·loqui internacional “HispanÁfrica, relaciones culturales entre África y el mundo hispánico”, a la Université de Lausanne (Suïssa), organitzat per Marco Kunz i Sara Bernechea Navarro, amb la comunicació “«El maleït dol migratori no ens deixa abraçar tot el que aquesta terra ens dona». La aportación … Continua llegint «Participació al Col·loqui Internacional “HispanÁfrica, relaciones culturales entre África y el mundo hispánico”»
Posted on

Participació al seminari d’especialització “Líneas divergentes en la poesía española actual” de la Universitat d’Estiu de Gandia

16 de juliol de 2024. Míriam Gómez imparteix la conferència “Afectos y digitalidad en la poesía tardomillenial” a la Universitat d’Estiu de Gandia (Unviersitat de València), en el marc del seminari d’especialització “Líneas divergentes en la poesía española actual”, organitzat per Raúl Molina Gil i Álvaro López Fernández. Programa complet disponible en aquest enllaç.
Posted on

Participació al 1st International Conference on Lyric Theory and Comparative Poetics

3-5 de juliol de 2024. Maria Palmer Clar i Aina Gomis Sintes participen al I Congreso Internacional de Teoría de la Lírica y Poéticas Comparadas a la Universitat de Salamanca, amb les comunicacions “Sobre la poética de Perejaume: lenguaje y naturaleza” i “Territorio, afectos y poesía. El caso de la poesía menorquina contemporánea”, respectivament. Es … Continua llegint «Participació al 1st International Conference on Lyric Theory and Comparative Poetics»
Posted on

Participació en el seminari “Postliteratura catalana”

19 de juliol de 2024, Universitat de Barcelona i Fundació Joan Brossa. Seminari “Postliteratura catalana: definicions, límits i eines d’anàlisi”. El seminari, coordinat per Bernat Padró i Mercè Picornell, és una activitat vinculada al projecte de recerca Calibram 2022-2025. LiCETC hi participa com a grup col·laborador. Ponents: Mireia Munmany, Carme Torrents, Maribel Ripoll, Jesús Revelles, … Continua llegint «Participació en el seminari “Postliteratura catalana”»
Posted on

Environmental Crime Fiction as Global Novel

4 de juliol de 2024, 10 – 12 h. Seminari de Recerca Environmental Crime Fiction as Global Novel (en línia), a càrrec de Stewart King (Monash University). Activitat organitzada pels projectes Global Novel (UOC) i Ocean Crime Narratives (UIB), amb la col·laboració del grup LiCETC.  Lectures del seminari:
Posted on

Cicle de seminaris “Veus i lectures de la literatura catalana actual”

Març-maig de 2024. Cicle de seminaris coordinat per Aina Gomis Sintes en el marc de l’assignatura Tendències de la Literatura Catalana Actual. QUART SEMINARI: Joan Tomàs Martínez, “La dramatúrgia catalana del segle XXI a les Illes Balears: un balanç”. 8 de maig de 2024, 13 h, aula 9 de l’edifici Ramon Llull.
Posted on

Cicle de seminaris “Veus i lectures de la literatura catalana actual”

Març-maig de 2024. Cicle de seminaris coordinat per Aina Gomis Sintes en el marc de l’assignatura Tendències de la Literatura Catalana Actual. TERCER SEMINARI: Sebastià Alzamora, sobre la novel·la Ràbia. 17 d’abril de 2024, 13 h, aula 9 de l’edifici Ramon Llull.
Posted on

Participació al I Congreso Internacional Escritura e Identidad: La extranjería como herencia

18 – 19 d’abril de 2024. I Congreso Internacional Escritura e Identidad: La extranjería como herencia, celebrat a la Universitat de València i organitzat per Rita Rodríguez Varela (Universitat de València), Myriam Mallart Brussosa (Universitat de Barcelona) i Jaime Céspedes Gallego (Université d’Orléans). Pilar Arnau i Segarra hi participa divendres 19 d’abril a les 12.00 … Continua llegint «Participació al I Congreso Internacional Escritura e Identidad: La extranjería como herencia»
Posted on

Cicle de seminaris “Veus i lectures de la literatura catalana actual”

Març-maig de 2024. Cicle de seminaris coordinat per Aina Gomis Sintes en el marc de l’assignatura Tendències de la Literatura Catalana Actual. SEGON SEMINARI: Aina Gomis Sintes, “Una aproximació ecocrítica i afectiva a la poesia menorquina contemporània”. 27 de març de 2024, 13 h, aula 9 de l’edifici Ramon Llull.
Posted on

Conferència “Escriptura d’experimentació i antagonisme polític”

22 de març de 2024. Conferència “Escriptura d’experimentació i antagonisme polític: l’aliança possible”, a càrrec de Margalida Pons. Activitat inclosa dins el cicle “Feixisme i avantguarda”, organitzat per l’Ajuntament de Beniarbeig, en el qual també han participat Vicenç Altaió. Joan M. Minguet Batllori i Pilar Parcerisas. Activitat coordinada per Tomàs Llopis i Pau Banyó.
Posted on

Participació al Xè congrés de l’AFC

14 – 16 de març de 2024. Xè congrés de l’Association Française des Catalanistes (AFC) “À table, cuisins, festins, gastronomie / Entaulats: cuines, festins, gastronomia”, celebrat a la Sorbonne Université i organitzat per Mònica Güell, Aleix Guijarro Pineda i Sergi Ramos Alquezar. Pilar Arnau i Segarra hi participa divendres 15 de març a les 15:20 … Continua llegint «Participació al Xè congrés de l’AFC»
Posted on

Cicle de seminaris “Veus i lectures de la literatura catalana actual”

Març-maig de 2024. Cicle de seminaris coordinat per Aina Gomis Sintes en el marc de l’assignatura Tendències de la Literatura Catalana Actual. PRIMER SEMINARI: Maria Palmer Clar, “‘La lluna, trinxet sense mànec’. La poesia d’Antonina Canyelles”. 6 de març de 2024, 13 h, aula 9 de l’edifici Ramon Llull.
Posted on

Seminari Les relacions hipertextuals en la literatura catalana (1939-1983)

22 de gener de 2024. Seminari “Les relacions hipertextuals en la literatura catalana (1939-1983)”, amb la participació de Carme Gregori (Universitat de València) i Marta López Vilar (Universidad Complutense de Madrid) i Pere Rosselló Bover (Universitat de les Illes Balears), que n’és també el coordinador. Sessió dedicada a la presentació d’alguns dels resultats del projecte … Continua llegint «Seminari Les relacions hipertextuals en la literatura catalana (1939-1983)»
Posted on

Fets d’afecte (Workshop)

18 i 19 de gener 2024. Workshop Fets d’afecte: per una hermenèutica afectiva en els estudis literaris i culturals, vinculat al projecte de recerca PoAf (PID2019-105083GB-I00, finançat per MCIN/ AEI / 10.13039/501100011033) i pensat amb l’objectiu de posar en comú materials vinculats conceptualment al projecte i d’estudiar futures vies de recerca. El workshop comptarà amb … Continua llegint «Fets d’afecte (Workshop)»
Posted on