Avaluar per grups

Creado por Liravega – Freepik.com

Què vol fer?

El professor vol posar la qualificació d’un dels treballs de l’assignatura que s’ha realitzat en grup.


Quina eina és la més adequada?

Tasca


Com s’ha de configurar?

La tasca és l’eina més adequada perquè els alumnes lliurin els seus treballs, sigui individualment o en grup; un dels avantatges a l’hora d’avaluar és que, si s’ha entregat en grup, el professor només haurà de posar la qualificació a un dels membres, i aquesta es copiarà a la resta.
Per configurar aquesta opció, heu de seguir les passes que s’expliquen a continuació.
Primer de tot, hem de tenir creats els grups i l’agrupament.
Una vegada feta la primera passa, cream una tasca nova i, als paràmetres de la tasca, seleccionam:

  1. Paràmetres de la tramesa en grup, i configuram els ítems següents: Els estudiants trameten en grup; Cal formar part d’un grup per fer una tramesa; Requereix la tramesa de tots els membres del grup; i, per acabar, triam Agrupament per als grups d’estudiants, com podeu veure a la imatge. 
  2. Paràmetres comuns de mòduls, i configuram aquests ítems: Mode de grups i Agrupament, com podeu veure a la imatge. 

A l’hora d’avaluar la tasca, a Qualificació, només fa falta posar la nota a un dels membres del grup i triar l’opció Aplica les qualificacions i la retroacció al grup sencer, com podem veure a la imatge.


Comentaris

És molt important tenir creats els grups i agrupaments abans d’emplenar la tasca. Si no es configura correctament abans que els estudiants entreguin els treballs, després no serà possible rectificar-ho.


Per a més informació consultau

Manual: Creació de Grups
Manual: Tasques
Videotutorial: Fer una tasca per grups


Dificultat: Mitjana


Licencia Creative Commons
Les entrades d’aquest blog es publiquen sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0).