Qualificar un treball a Aula digital usant un full de càlcul

Què vol fer? 

Un professor està acostumat a emprar fulls de càlcul per avaluar els alumnes i vol seguir utilitzant aquest sistema per qualificar les diferents tasques que els proposa.


Quina eina és la més adequada? 

Tasca


Com s’ha de configurar? 

Per poder avaluar d’aquesta manera cal seguir les passes següents:

  1. A l’hora de configurar la tasca, a l’apartat Tipus de retroacció, s’ha de seleccionar l’ítem Full de qualificació fora de línia.
  2. Ja a la graella d’avaluació, cal descarregar el full de càlcul per qualificar els alumnes que es troba al desplegable Acció de qualificar.
  3. S’ha de treballar amb el full de càlcul descarregat i desar-lo.

Finalment, cal tornar a la graella d’avaluació i seleccionar del desplegable Acció de qualificar l’acció Puja un full de qualificacions, s’ha de seleccionar el full de càlcul modificat i automàticament s’introduiran les qualificacions corresponents a cada estudiant.


Recomanacions

Es recomana la utilització dels fulls de càlcul del paquet ofimàtic Open Office, ja que és l’eina més senzilla per obrir la taula de qualificació i no dóna problemes ni a l’hora de desar-la ni de pujar-la.

En canvi, l’ús dels fulls de càlcul d’Excel no és gens recomanable, ja que crea molts de problemes a l’hora de baixar-los i, sobretot, de pujar-los.


Per a més informació consultau

Manual: Lliurament de treballs: tasques


Dificultat:  Mitjana


Licencia Creative Commons
Les entrades d’aquest blog es publiquen sota una Llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0).